Več o projektu

Projekt 9 vodi navdih in želja po realizaciji novih konceptov poučevanja ter delovanja šolstva. In ta navdih izhaja iz preštevilnih primerov in znanstvenih raziskav, kjer je očitno in vedno znova dokazljivo, da je rezultat takšnih konceptov boljši za vse.

Pri tem vse pomeni res vse: učence, učitelje, starše ter vse druge deležnike, vpletene v šolski sistem.

Kako to dosegati?

Šolstvo ni predmet ali zakon, ki bi ga spremenili z diktaturo in v enem zamahu. Številni postopki in pravila imajo svoj pozitiven namen. Šolstvo je kompleksen sistem, ki ob učencih, učiteljih in zaposlenih vključuje še ministrstvo, občine, javne zavode ter seveda starše.

Ob tem je v slovenskem šolstvu zbranega veliko znanja in odličnih vzvodov za učenje.

Vse, kar rabimo za spremembo, je več entuziazma in drznosti za preizkušanje boljših metod. Prepričanja, da je možno poučevati in učiti se drugače. Zaupanja v lastne sposobnosti in skupne interese.

Navdiha za izjemno šolstvo.

Kdo?

To nalogo moramo prevzeti vsi, ki imamo vlogo v šolstvu. Vsak od nas se mora vprašati, kje in kako lahko pomaga ter prispeva k razvoju šolstva, ki bo uspešno in učinkovito. Včasih to zahteva ponoven premislek o naših znanjih in sposobnostih, kdaj drugič ponoven poskus povezovanja tam, kjer prej nismo uspeli.

Kdaj?

Danes. Zdaj. Vsak trenutek je priložnost. Pred nami je namreč izziv neštetih mikro sprememb.

Zahteven projekt?

Iz zgoraj zapisanih vrstic je vsem jasno, da to ni enostaven projekt. Je zelo zahteven za vse nas. Prišli bodo trenutki jeze, razočaranja in skrbi.

A za njimi trenutki sprememb, izjemnih dosežkov.

Pridruži se. Prav tebe, ki si prebral te vrstice do konca, nujno rabimo med nami.